fbpx

Slaapproblemen oplossen zonder medicatie: de oplossingen!

Je hebt waarschijnlijk al alles geprobeerd om je slaapproblemen op te lossen. Je hebt alle soorten melatonine gebruikt, je huisarts om advies gevraagd of zelfs een slaaponderzoek gedaan. Dit is niet vreemd, slaapproblemen hebben namelijk een enorme impact op ons leven. We voelen ons elke dag minder en minder. En zelfs onze naasten merken hier de gevolgen van.

Iedere dag ben je meer vastberaden om je slaapproblemen aan te pakken. “Dit is de dag dat ik mijn slaapproblemen ga oplossen!”. Alles wat je doet lijkt alleen maar niet te werken. Dat terwijl je nog wel zo je best doet. De medicatie voor jouw slaapproblemen werkt niet of je wilt er simpelweg niet aan. Ook dit is hartstikke normaal.

Vrouw neemt slaappillen voor het slapenGelukkig zijn er veel alternatieven voor het oplossen van slaapproblemen zonder enige vorm van medicatie te gebruiken. En deze alternatieven neem ik op deze pagina met je door.

Ook al hoor je soms andere geluiden: het is echt mogelijk om van je slaapproblemen af te komen. Alles ontstaat met een reden. Door te graven naar dat wat jouw slaapproblemen veroorzaakt, is het mogelijk om zonder medicatie jouw slaapproblemen op te lossen.

Lees je mee?

Inhoudsopgave

Wondermiddelen? Daar doen we niet meer aan

Als je zonder filter op het internet zoekt naar tips voor het oplossen van slaapproblemen kom je op de meest wilde oplossingen uit. Vooral wondermiddelen lijken veel blogs zonder problemen mee te kunnen rondgooien. En dat zorgt ervoor dat veel mensen met slaapproblemen niet weten waar ze aan toe zijn.

MedicatieVoorbeelden? Denk aan wondermiddelen als pillen, parfum, supplementen en homeopathie. Op korte termijn kunnen dergelijke middelen enige impact hebben. Helaas zijn langdurige effecten van dit soort middelen te betwijfelen. Terwijl dat juist is waar jij naar op zoek bent.

Jij wilt jouw slaapproblemen eens en voor altijd oplossen zonder medicatie. Jouw lichaam moet op een natuurlijke manier richting gezonde nachtrust geleid worden. Niet een pil voor het slapen gaan of een toverdrankje om 3 uur ’s nachts.

Het gaat je verbazen hoeveel van de slaapproblemen veroorzaakt worden door ‘natuurlijke’ verschijnselen. Waar de oorzaak natuurlijk is, moet de oplossing dat ook zijn. Anders kom je nooit op een échte oplossing uit. Een tijdelijke oplossing is namelijk geen oplossing voor slaapproblemen.

Jouw slaapproblemen worden waarschijnlijk hierdoor veroorzaakt

Een verrassend groot deel van de slaapproblemen wordt door een klein aantal factoren veroorzaakt. Veel experts zijn van mening dat deze factoren de beste route naar een oplossing zijn. Als je namelijk weet waar de slaapproblemen ontstaan zijn, is de kans groot dat je eventuele oplossingen tegenkomt.

De meeste slaapproblemen worden psychologisch veroorzaakt. Weinig mensen willen dit echter erkennen. Bijvoorbeeld doordat zij zich schamen voor de oorzaak of hier niet kritisch naar durven te kijken. De volgende vier oorzaken worden door de meeste experts aangewezen als meest waarschijnlijke oorzaken voor slaapproblemen. Lees dit overzicht rustig door en bepaal of je hier enige herkenning in kunt vinden.

Stress, spanning en angst

Laten we meteen met de grootste veroorzaker van slaapproblemen beginnen: stress. De moderne mens staat onder continue stress. Kinderen, werk, school of de vriendenkring. Overlast van buren of geldproblemen. De kleinste of grootste dingen kunnen stress en dus slaapproblemen veroorzaken. Zelfs als we niet aan problemen denken die ons stress brengen, is het wel degelijk mogelijk dat we stress ervaren.

Man heeft last van hoofdpijn

Door stress is ons lichaam voortdurend in een beschermde modus te vinden waardoor we actief blijven. En dat is niet even, maar de hele tijd. Hierdoor lukt het onze ‘geest’ niet om rust te vinden en kunnen we uren wakker liggen.

Iedereen ervaart stress. Lang niet iedereen ervaart daarentegen slaapproblemen. Er moet dus wel een oplossing of manier zijn om slaapproblemen zonder medicatie op te lossen.

Spanning en angst zijn in veel situaties met stress te verbinden. We ervaren theoretisch gezien namelijk stress als gevolg van spanning en angst. Het verminderen van dat wat jou stress geeft en dus de stress, bijvoorbeeld de spanning en angst, zorgt er direct voor dat de slaapproblemen verminderen.

Hormoonbalans

De hormoonbalans wordt maar weinig behandeld op websites over slaapproblemen. Dat terwijl het her balanceren hiervan voor het oplossen van slaapproblemen zonder medicatie kan zorgen. Want door slecht slapen, wordt jouw hormoonbalans ook slechter.

Wat is cortisolCortisol en melatonine, twee belangrijke hormonen, kunnen in het geval van stress jouw hormoonbalans uit balans brengen. Oftewel, jouw hormonen veroorzaken slaapproblemen. Wanneer het overschot aan cortisol niet gebalanceerd kan worden, heeft dit als gevolg dat je urenlang wakker ligt. De oplossing is om door je stress aan te pakken ook het overschot aan cortisol te verminderen. Hierdoor hoef je niet jouw melatonine ‘aan te vullen’ om de hormoonbalans terug te vinden.

Ook hier is een overduidelijk voorbeeld te zien waar je jouw slaapproblemen kunt oplossen zonder enige vorm van medicatie te gebruiken. Het kost misschien wat meer tijd; daar staat een langdurige oplossing tegenover.

Verstoorde biologische klok

Velen van ons hebben wel eens een jetlag ervaren. We bevinden ons opeens in een andere tijdzone en ons lichaam heeft moeite om hier op te kunnen aanpassen. Ons biologische ritme dat ons hoort te vertellen wanneer we moeten slapen en wakker worden is in de war. Als we bijvoorbeeld uren later in bed liggen, weet het niet meer of we moeten slapen of wakker worden.

In dit voorbeeld is het eenvoudig om de jetlag als oorzaak aan te wijzen. Veel mensen ervaren een soortgelijke verstoorde biologische klok wanneer ze helemaal niet weg zijn geweest. Van de een op andere dag lijkt het lichaam niet meer te weten waar het aan toe is.

Mogelijk heb je meerdere nachten gewerkt of zijn je nachten gebroken doordat je net ouder geworden bent. Wie weet heb je geen idee wat de oorzaak kan zijn. Wat wel duidelijk is, is dat een verstoorde biologische klok voor slaapproblemen zorgt. En ook dat is zonder medicatie op te lossen.

Warm en woelig

Als je regelmatig stress ervaart, merk je waarschijnlijk ook dat je regelmatig warm bent. En als we als mens iets niet fijn vinden, is het wel te warm zijn als we willen slapen. Zwetend wakker worden of niet een koele plek kunnen vinden. Het zorgt voor veel irritatie.

Door stress, je hormoon balans en biologische klok allen aan te pakken, is de kans groot dat een deel van de warmte ook vermindert. En dat hoeft absoluut niet met medicatie.

Perfect Slapen in 7 Stappen

SlapeloosheidJij bent niet de enige persoon met slaapproblemen. Meer dan een miljoen Nederlanders kampt iedere dag met slaapproblemen en is op zoek naar een oplossing.

Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren gebruik gemaakt van een methode genaamd Perfect Slapen in 7 Stappen, geschreven door William van der Klaauw.

William beschrijft in zijn boek, dat zowel digitaal als fysiek te ontvangen is, wat precies slaapproblemen veroorzaakt en hoe ze opgelost kunnen worden. Alle aangedragen oplossingen richten zich exclusief op het aanpakken van slaapproblemen zonder medicatie. Het doel is om een heldere en toepasbare aanpak te gebruiken waardoor je zonder medicatie het verschil kunt maken.

Jouw levensstijl en denkwijze heeft waarschijnlijk een grote invloed op jouw stress. Door dit zonder medicatie aan te pakken, voorkom jij dat slaapproblemen jou nog langer blijven teisteren.

Wil je meer te weten komen over Perfect Slapen in 7 Stappen van Wiliam van der Klaauw? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *