fbpx

Perfect Slapen In 7 Stappen Review (2020): Is de populariteit wel terecht?

Slapeloosheid is een probleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig komt dit steeds meer onder de aandacht. Wanneer je op internet zoekt naar tips over slaapproblemen vind je meer dan honderdduizend resultaten.

Tips slaapproblemen

Een resultaat dat vaak terugkomt is Perfect Slapen In 7 Stappen van William van der Klaauw.

Er zijn veel reviews en ervaringen te lezen over deze populaire methode. De meeste van deze reviews zijn laaiend enthousiast. Maar is dat enthousiasme wel terecht?

Van der Klaauw belooft met deze methode om af te rekenen met slaapproblemen. Dit wil hij doen door stap voor stap alle factoren aan te pakken die invloed hebben op je slaap (of het gebrek er aan).

Dit is natuurlijk een mooie belofte en we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten of het allemaal echt waar is. Kortom: is de populariteit van deze methode terecht?

Na het lezen van deze review weet jij of deze methode aansluit op jouw situatie en of het iets voor jou kan betekenen.

Inhoudsopgave

Wie is William van der Klaauw?

Je staat op het punt om je geld uit te geven aan een potentiële oplossing voor je slaapproblemen. Wij snappen dat je dan graag wilt weten wie de persoon achter deze methode is en of je hem wel kunt vertrouwen.

William van der Klaauw, autor perfect slapen in 7 stappen

William van der Klaauw is oprichter van de website Slaapwijzer.net. Deze website trekt maandelijks zo’n 80.000 bezoekers en post veel informatie over alles omtrent slapen. Van der Klaauw beweert een slaapexpert te zijn en een geschiedenis te hebben met slapeloosheid. Daarom is het zijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen. 

Als we kijken naar zijn website Slaapwijzer.net zien we dat er veel nuttige informatie te vinden is. In zijn artikelen wordt diep ingegaan op slaapproblemen, maar ook andere zaken die met slapen te maken hebben. Er wordt veel informatie gratis weggegeven. Tevens is Slaapwijzer.net de enige Nederlandse leverancier van het populaire Manta Slaapmasker.

Veel persoonlijke informatie over van der Klaauw is er niet te vinden op het internet. De vraag is natuurlijk hoe belangrijk dit is. Puur afgaand op de kwaliteit van zijn artikelen en het aantal bezoekers dat de website maandelijks krijgt, zouden we kunnen stellen dat het een legitiem persoon is.

Ook is de methode inmiddels meer dan 10.000 keer gedownload. Dit betekent dat er een grote groep mensen is die zijn informatie blijkbaar vertrouwt.

Wat is Perfect Slapen In 7 Stappen?

Perfect Slapen In 7 Stappen is door van der Klaauw ontwikkeld als handboek om slaapproblemen tegen te gaan.

Perfect slapen in 7 stappenNaast een fysiek boek in je brievenbus, krijg je na aankoop ook een digitale versie via e-mail aangeleverd. Het is in de vorm van een e-book dus ook geschikt om op je tablet of telefoon te lezen.

Direct na aankoop krijg je inloggegevens zodat je kunt inloggen op het ledengedeelte. Hier vind je niet alleen een ondersteuningsgroep, maar ook de toegang tot een aantal bonussen. Deze bonussen bespreken we later in de review.

In het ledengedeelte kun je via een speciale module de stappen volgen. De methode is dus op drie verschillende manieren te volgen: boek, e-book en digitale module.

William van der Klaauw zegt het volgende over de methode:

“Het doel van dit boek is om met heldere, toepasbare en onderbouwde adviezen het verschil te maken. Kortom, een totaalaanpak waarbij we via allerlei kleine stappen uiteindelijk uitkomen op 100 procent verbetering.”

Slaapproblematiek is een samenhang van allerlei verschillende omstandigheden. Perfect Slapen In 7 Stappen is bedoeld om al deze omstandigheden helder te krijgen en vervolgens een oplossing te bieden.

Door middel van deze methode wil van der Klaauw een lifestyle verandering teweeg brengen. Door stap voor stap de methode toe te passen is het doel om jou weer te voorzien van een betere nachtrust.

De inhoud van Perfect Slapen In 7 Stappen

Het 143 pagina’s tellende handboek is niet alleen mooi vormgegeven, maar heeft ook een duidelijke structuur.

Hierdoor kun je informatie snel terugvinden. Tijdens de inleiding wordt ook snel duidelijk gemaakt wat je precies van het boek kunt verwachten en hoe je de adviezen kunt toepassen.Inhoud perfect slapen in 7 stappen

Is de methode wetenschappelijk onderbouwd?

Het korte antwoord: ja.

Het lange antwoord: ja en nog veel meer dan dat.

Naast de bronnenlijst met wetenschappelijke onderzoeken, is de methode ook voor een groot deel gebaseerd op de jarenlange ervaring van Van der Klaauw. Niet alleen hij, maar een groot aantal ervaringsdeskundigen hebben hun ervaring met hem gedeeld om zo tot deze methode te komen.

Het boek wil met  heldere, toepasbare en wetenschappelijk onderbouwde adviezen de lezer zo ver krijgen om de slaapproblemen aan te pakken.

Van der Klaauw beschrijft de volgende stappen:

Stap 1: Herstel het vertrouwen

In deze stap wordt er gewerkt aan het overwinnen van de slaapangst. Door in te gaan op de gedachten die meespelen in het niet kunnen slapen wordt er gewerkt aan het versterken van je mindset.

In dit hoofdstuk krijg je praktische handvatten mee om er voor te zorgen dat je het vertrouwen in jezelf weer terug krijgt. Dit vormt namelijk de basis om weer goed te kunnen slapen.

Stap 2: Zorg voor structuur en regelmaat

Om jouw natuurlijke slaap weer te herstellen wordt er gekeken naar structuur en regelmaat in jouw dagelijkse leven. Door te ontdekken wat jouw slaapritme is, werk je mee aan het herstellen van je biologische klok.

De kwaliteit van je slaap staat of valt met het ritme van je biologische klok. Tevens geeft onderzoek aan dat de staat van ons circadiaan ritme veel invloed heeft op hoe je slaapt. De informatie in deze stap is dus erg nuttig.

Stap 3: Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

n deze stap wordt de invloed van licht op je slaap besproken. Hoe kun jij daglicht en “blauw licht” manipuleren zodat de kwaliteit van je slaap positief wordt beïnvloed?

Door niet efficiënt om te gaan met blootstelling aan licht wordt het slaaphormoon melatonine onderdrukt. In deze stap wordt uitvoerig gesproken over hoe je de invloed van licht het beste kunt toepassen.

Stap 4: Kies voor een “slaapverwekkende” levensstijl

In deze stap wordt er gekeken naar welke elementen in je leven invloed hebben op je slaap. Vooral voeding, drinken en bewegen spelen hierin een grote rol. Er wordt gesproken over het effect van bijvoorbeeld overgewicht op slaap. Ook worden er tips gegeven over welk dieet optimaal is voor een goede nachtrust.

Stap 5: Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt

In deze stap wordt er advies gegeven over het ontwikkelen van een slaaproutine. Er worden adviezen gegeven over voeding voor het slapen gaan, mediteren, hoe je het beste kunt douchen en hoe je kunt afrekenen met zorgen. Deze stap laat je ontdekken wat het beste voor jou werkt.

Stap 6: Val in slaap zonder angst

Deze stap borduurt eigenlijk voort op waar stap 1 ook over gaat. Afrekenen met gedachten die angst en stress veroorzaken. Er worden veel adviezen gegeven over hoe je hersenen tot rust te brengen.

Stap 7: Slim wakker worden

De manier waarop jij wakker wordt en je dag begint is net zo belangrijk als de manier waarop je gaat slapen. Je wekker snoozen wordt bijvoorbeeld gezien als een grote boosdoener voor niet uitgerust wakker worden.

Het enige punt in dit gedeelte waar wij het niet helemaal mee eens zijn is het advies om altijd te ontbijten.

De auteur stelt dat het slecht is om niet te ontbijten. Echter zijn er vele voordelen aan het concept van intermittent fasting op het gebied van slaapkwaliteit verbeteren. Personen die voor langere tijd aan deze vorm van vasten doen, ervaren een langere en diepere slaap. Het advies wat de auteur hier over geeft is dus wat ouderwets. De overige informatie is wel nog steeds relevant.

Perfect Slapen in 7 stappen in de praktijk

Leuk dat er een methode bestaat die je van je slaapproblemen af kan helpen, maar hoe pas je dit nou toe in de praktijk?

Je zult merken dat het helpt om de hoofdstukken regelmatig opnieuw te lezen. Op die manier dringt de informatie goed door en kan je het beter toepassen. Sommige stappen zullen meteen effect hebben, terwijl andere stappen wat meer tijd nodig hebben. Je voedingspatroon aanpassen, meer bewegen en het stoppen met ‘slaapsaboterend gedrag’ zijn dingen waar discipline voor nodig is.

Gelukkig geeft de auteur veel praktische tips mee die je helpen om dit vol te kunnen houden. Ook wordt er bij het boek een slaapchecklist meegeleverd, die jou kan helpen om gemotiveerd te blijven.  Deze checklist bevat een lijst met alles wat jij iedere dag kunt doen om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Hoe kan Perfect Slapen In 7 Stappen jou helpen?

Of je nou wel of geen extreme slaapproblemen hebt, het boek zouden wij iedereen aanraden. Er wordt diep ingegaan op onder andere het psychologische aspect van slaapproblemen en welke stappen jij zelf kunt ondernemen om er wat aan te doen. 

Het boek leest lekker weg en zorgt naar onze mening voor resultaat

Mits jij bereid bent om er tijd en moeite in te steken. Wil je dus een makkelijke oplossing waar je bijna niks voor hoeft te doen?

Dan is deze methode niet voor jou.

Ben je bereid om alle adviezen toe te passen en energie te investeren in het oplossen van slaapproblemen?

Dan is deze methode absoluut iets voor jou.

Wat zeggen anderen over de methode?

De methode is ondertussen al meer dan 10.000 keer gedownload. De vele reviews op het internet zijn allemaal erg positief. 

Zelfs op Facebook is de methode na al die jaren nog steeds populair:

slaapwijzer facebook recensies

Is Perfect Slapen In 7 Stappen nog steeds je geld waard in 2020?

Perfect Slapen In 7 Stappen is een beproefde methode. Er zijn eigenlijk nergens op het internet slechte ervaringen te vinden. Naar onze mening is dit ook niet meer dan logisch. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en geschreven door een ervaringsdeskundige. Ondanks dat het boek een paar jaar oud is, kan het zeker nog een lange tijd mee.

Wat gebeurt er na de betaling?

Wanneer je besluit om het boek te kopen betaal je eenvoudig met iDeal, Paypal of Bancontact. Dit gebeurt in een beveiligde omgeving. Direct na de betaling ontvang je een email met inloggegevens. Met deze gegevens krijg je toegang tot het ledengedeelte en kun je ook het E-Book en de bonussen downloaden.

Als je het op werkdagen voor 16:00 hebt besteld, ligt het fysieke exemplaar de volgende dag in je brievenbus.

Eindbeoordeling

We hebben grondig onderzocht of de methode Perfect Slapen In 7 Stappen nog steeds relevant is in 2020. Ook hebben we de methode zelf uitgetest.

De inhoud van het boek is vlot geschreven, wetenschappelijk onderbouwd en praktisch. Het is vanaf de inleiding al meteen duidelijk waar het over gaat en wat er van je verwacht wordt. De inhoudsopgave maakt dat het makkelijk is om belangrijke dingen terug te lezen. Stap voor stap wordt besproken welke veranderingen jij kunt toepassen om af te rekenen met slaapproblemen.

Onze eigen ervaring met de methode was erg krachtig.

Sterker nog, deze methode was zelfs de aanleiding om deze website te starten. We vonden de informatie en adviezen in deze methode zo goed, dat het ons motiveerde om meer mensen bewust te maken van wat zij zelf kunnen doen tegen slaapproblemen.

Dit boek heeft ons leven veranderd. Na het lezen van dit boek en gebruik te hebben gemaakt van alle bonussen, is onze slaapkwaliteit drastisch verbeterd.

Dit betekent niet dat het een magische oplossing is. Je zult altijd zelf moeten blijven werken om je niet terug te vallen in oude patronen. De methode is dan ook geen quick fix. Het zorgt voor oplossingen op de lange termijn en dat is dan ook waar de sleutel tot succes ligt.

Wanneer je deze methode toepast en daadwerkelijk bereid bent om te veranderen, word jij:

 • Vrolijker
 • Gezonder
 • Gelukkiger
 • Uitgeruster
 • Prettiger in de omgang
 • Productiever
 • Energieker
Pluspunten:
 • Het boek is eenvoudig geschreven en leest lekker weg.
 • De schrijver is eerlijk over de intentie: geen quick fix, maar een lange termijn oplossing.
 • Veel praktische tips om gelijk toe te passen.
 • Veel bonussen, van een supplementengids en recepten tot aan rustgevende muziek.
 • Je krijgt een jaar lang gratis persoonlijke begeleiding per mail.
 • Het zet aan tot een lifestyle verandering. Je verbetert niet alleen je slaap, maar je hele gezondheid.
Minpunten:
 • De oorspronkelijke prijs van het product is voor veel mensen te hoog. De tijdelijke korting maakt het nu gelukkig betaalbaar voor iedereen!
 • Het boek is niet voor iedereen geschikt. Neem jij bijvoorbeeld medicatie waarbij slecht slapen een bijwerking is? Dan werken niet alle adviezen in het boek. Je kunt het natuurlijk wel altijd proberen door de 90 dagen niet goed, geld terug garantie.
Eindbeoordeling: 9/10

Speciale kortingsactie

Heb jij last van slapeloosheid of andere problemen die jouw slaap op een negatieve manier beïnvloeden? Aarzel dan niet om het boek aan te schaffen met een tijdelijke korting!

Wat krijg je als je Perfect Slapen In 7 Stappen met korting bestelt?

 • 90 dagen garantie (niet goed = geld terug)
 • Het boek in je brievenbus
 • Direct toegang tot de digitale versie van het boek
 • De volgende bonussen:
 • 1 jaar lang persoonlijke ondersteuning
 • Online cursus dieper slapen
 • 10 technieken om je gedachten tot rust te krijgen
 • Welterusten snacks recepten
 • Supplementengids
 • Crystal Water, 30 minuten ontspannende slaapmuziek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *