fbpx

Wat is een slaapritme?

Met slaapritme wordt bedoeld hoe laat je gaat slapen en hoe laat je wakker wordt. Een gezond slaapritme is belangrijk om je biologische klok in balans te houden. Een verstoord slaapritme kan zorgen voor fysieke en psychische klachten.

Gemiddeld heeft een volwassene tussen de 7 en 9 uur slaap nodig. Het kan per persoon verschillen hoeveel slaap er specifiek nodig is.

Vrouw met verstoord slaapritme

Tieners en pubers tussen de 12 en 18 jaar hebben gemiddeld 9 uur slaap nodig. Doordat hun lichaam verandert, hebben ze meer rust nodig. Het advies voor deze doelgroep is om tussen 21:00 en 23:00 naar bed te gaan.

Kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar hebben gemiddeld 12 uur slaap nodig. Ook is het goed dat deze kinderen overdag ook nog 1 tot 2 uur slapen. Het ene kind heeft wat meer slaap nodig dan het andere kind. Als het kind tussen de 6 en 12 jaar oud is, heeft het gemiddeld 10 tot 11 uur slaap nodig. 

baby aan het slapenBaby’s hebben verreweg de meeste slaap nodig. Zij slapen gemiddeld 14 tot 18 uur. Naarmate de baby ouder wordt zal het slaapritme wat veranderen. Ze blijven dan iets langer wakker en de benodigde hoeveelheid slaap zal iets afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *