fbpx

Wat is de beste ventilator voor in de slaapkamer? Onze ultieme top 3!

De zomers in ons land zijn in de afgelopen jaren steeds warmer geworden. In 2009 lag de gemiddelde temperatuur in juni nog op 15,6 graden, terwijl de gemiddelde temperatuur in deze maand in 2019 al op 18,1 graden lag. Doordat de gemiddelde temperatuur steeds hoger komt te liggen, wordt het in de slaapkamers ook steeds warmer. Je bent absoluut niet de enige die in de zomer moeilijk in slaap kan komen.

te warm in de zomer in slaapkamer

Doordat het buiten steeds warmer wordt, is het steeds lastiger om de temperatuur in huis laag te houden. Zolang je geen volledig aircosysteem in je huis hebt, is het nagenoeg onmogelijk om de temperatuur laag te houden. Gelukkig is er nog een andere mogelijkheid; een ventilator voor in de slaapkamer.

In dit artikel vind je allerlei relevante informatie over een ventilator voor in de slaapkamer. Eerst staan de voordelen van een dergelijke ventilator opgesomd, waarna je ook nog eens een top 3 van de beste ventilatoren voor in de slaapkamer kunt vinden. We bespreken daarbij ook wat de beste stille ventilator voor in de slaapkamer is. Het geluidsniveau is immers één van de belangrijkste facetten van een ventilator voor in de slaapkamer. 

Inhoudsopgave

De voordelen van een ventilator in de slaapkamer

Ben je op zoek naar de beste ventilator voor in de slaapkamer? Dan sta je voor een uitdagende bezigheid. Het aanbod is namelijk behoorlijk divers, waar we later in dit artikel op terugkomen. Graag willen we namelijk eerst de voordelen van een ventilator in de slaapkamer bespreken.

Het belangrijkste voordeel is toch wel terug te vinden in verkoeling van een slaapkamer. Een ventilator werkt zeer efficiënt en brengt de temperatuur in een kamer met enkele graden omlaag. Hierdoor lukt het je wel om in slaap te vallen en verbeter je dus jouw nachtrust.

Moe door zomertijd vrouw ligt alleen in bed

Daarnaast kan je ook op een flexibele manier gebruik maken van een ventilator. Je kunt de ventilator immers op elke gewenste plek in je kamer neerzetten. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact en een egale basis. Het is namelijk wel van belang dat de ventilator op een stevige manier neergezet wordt.

Bijkomend voordeel is dat je een ventilator rond kunt laten draaien, maar ook vast kunt zetten. Je kunt daardoor een groter gedeelte van de kamer verkoelen. Maar je kunt de ventilator ook op één plek gericht houden, bijvoorbeeld op jouw bed.

Ook is het prettig dat je de keus uit meerdere soorten ventilatoren hebt. Je kunt voor een plafondventilator kiezen, maar dat is toch eigenlijk de minst populaire optie. In onze ogen kan je veel beter voor een ventilator kiezen die je op bijvoorbeeld een bureau of de vloer kunt zetten. Dergelijke ventilatoren zijn immers zeer flexibel en zijn ook een stuk beter te betalen. 

Waar moet je opletten bij het uitkiezen van een ventilator in de slaapkamer?

Eerder in dit artikel gaven we al aan dat je bij het uitzoeken van een ventilator in de slaapkamer op meerdere facetten moet letten. Wil je graag een stille slaapkamer ventilator kopen? Dan is het advies om goed naar het geluidsniveau te kijken. Aangezien de ventilator hoogstwaarschijnlijk ook ’s nachts aanstaat, is het wenselijk om voor een zo’n laag mogelijk geluidsniveau te gaan.

 vrouw heeft last van geluid tijdens het slapen

Het advies is om voor een ventilator in de slaapkamer te gaan met een geluidsniveau van maximaal 49 decibel. Indien het geluidsniveau hoger ligt, is de kans aanwezig dat je niet kunt slapen door het geluid van de ventilator.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar de werking van de ventilator. Ga je voor een zelfdraaiende ventilator of voor een ventilator die op één plek gericht blijf? Ons advies is om altijd voor een zelfdraaiende ventilator te gaan, aangezien je die ventilator ook nog op één plek vast kunt zetten.

Tot slot kan je ook nog goed naar handige functies kijken:

  • Timer: hiermee kan je de ventilator op een bepaald tijdstip automatisch aan of uit laten gaan.
  • Ionisatie: deze functie zorgt ervoor dat de lucht in je slaapkamer een stuk frisser en van een betere kwaliteit wordt. Dat komt ook de nachtrust ten goede.
  • Verwarming: sommige ventilatoren, met name de duurdere, hebben ook een verwarmingsfunctie. In dat geval komt de ventilator ook in de winter prima van pas. 

Wat is de beste ventilator in de slaapkamer?

In dit artikel heb je vooralsnog veel praktische informatie over ventilatoren voor in de slaapkamer kunnen vinden. Aangezien de zoektocht naar de beste ventilator niet al te makkelijk is, helpen we jou hier graag een handje bij. Wij hebben verschillende ventilatoren voor in de slaapkamer aan een strenge keuring onderworpen.

Op basis van deze keuring hebben wij uiteindelijk een top 3 samen weten te stellen. De onderstaande ventilatoren voldoen aan alle verwachtingen en maken de leefomstandigheden in elke slaapkamer een stuk aangenamer. Wil je elke avond in een prettige temperatuur in slaap vallen? Dan is de aanschaf van één van de onderstaande ventilatoren absoluut aan te raden.

Honeywell HT900E – Vloerventilator – Zwart

Honeywell HT900E - Vloerventilator - ZwartDe HT900E vloerventilator van het merk Honeywell is bij ons absoluut in de smaak gevallen. Opvallend is het lage geluidsniveau. Deze ventilator maakt namelijk maximaal 39 decibel aan lawaai; dat is behoorlijk weinig te noemen. Met deze ventilator hoef je dus niet bang te zijn dat je ’s avonds wakker ligt vanwege het geluid van de ventilator.

Qua werking hebben we ook niks aan te merken op deze ventilator. Je dient deze ventilator op de vloer of bijvoorbeeld op een bureau neer te zetten, waarna het apparaat in staat is om de ruimte op een zeer efficiënte manier te verkoelen. Daarbij maakt deze ventilator gebruik van een unieke technologie. Bovendien heeft de ventilator 3 verschillende snelheden, waardoor je ook nog de mate van verkoeling zelf kunt bepalen.

Indien gewenst is het ook nog mogelijk om deze ventilator aan de muur te monteren. Dit kan mogelijk handig zijn als je ruimte tekort komt in jouw slaapkamer. Opvallend daarbij is echter dat de ventilator niet al te groot is: 14,5 bij 26 bij 28 centimeter.

Tijdens het gebruik van deze ventilator komt het apparaat in aanraking met stof en dergelijke. Gelukkig is het reinigen van deze ventilator een fluitje van een cent! Al met al is dit een prima ventilator. Is dit de beste stille ventilator voor in de slaapkamer? In onze ogen is het in ieder geval één van de beste kanshebbers. 

Cecotec ForceSilence 7090 Skyline – Torenventilator

Cecotec ForceSilence 7090 Skyline - TorenventilatorNet zoals de hierboven beschreven ventilator is ook deze Cecotec ForceSilence Torenventilator bij ons in de smaak gevallen. Dit betreft een zogeheten torenventilator; de ventilator dient op de grond gezet te worden, waarna de ruimte op een zeer efficiënte manier gekoeld wordt. Je hebt hierbij de keuze tussen drie verschillende snelheden.

Deze ventilator wordt ook nog eens met een afstandsbediening geleverd. Als je in jouw bed naar een serie ligt te kijken, kan je dus vanuit je bed de ventilator aan of uit zetten. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de ingebouwde timer. Ook dat is in onze ogen een zeer welkome en handige functie.

Bij elke ventilator speelt het geluidsniveau uiteraard een belangrijke rol. Deze ventilator is gelukkig onwijs stil te noemen; het maximale geluidsniveau is namelijk maximaal 30 decibel. Mede daarom is dit ook een ware kanshebber voor de award ‘beste stille ventilator voor in de slaapkamer’.

Deze ventilator is ongeveer 80 centimeter hoog, heeft een makkelijke bediening en heeft een vermogen van 45 watt. Cecotec heeft voor een zeer geavanceerde technologie gekozen, waardoor een ruimte zeer efficiënt gekoeld kan worden. Onder aan de streep zijn we in ieder geval zeer te spreken over deze vloerventilator! 

AEG VL 5668 S – Statiefventilator

AEG VL 5668 S - Statiefventilator - ZwartDeze lijst met beste ventilatoren voor in de slaapkamer sluiten we af met de AEG VL 5668 S – Statiefventilator. Dit betreft een zogeheten statiefventilator met een hoogte van 125 centimeter. De diameter van de ventilator zelf is 40 centimeter, waardoor er behoorlijk veel frisse lucht uit de ventilator komt. Deze frisse lucht komt bovendien tot stand door een unieke technologie, waardoor de efficiëntie zeer hoog ligt.

Bij het instellen van deze ventilator heb je de keus tussen twee standen. Je kunt kiezen voor een reguliere stand en voor een slaapstand. Bij de laatst genoemde stand schakelt de ventilator zichzelf na 30 minuten stapsgewijs uit; dat is een stuk veiliger als je ligt te slapen.

De ventilator is multifunctioneel inzetbaar. Dat is onder meer te danken aan de verstelbare hoogte en de verstelbare hoek van de ventilator. Met dank aan de draagbeugel is het bovendien een fluitje van een cent om de ventilator op een andere plek in jouw slaapkamer te zetten. Al met al zijn we ook zeer te spreken over de ventilator; dat komt ook door het maximale geluidsniveau van slechts 30 decibel. 

Conclusie over de beste ventilator slaapkamer

Wil je graag van een prettig leefklimaat in jouw slaapkamer genieten? Dan is de aanschaf van één van bovenstaande ventilatoren aan te raden. Wij kunnen je verder nog één ding aanraden: ga de beste stille ventilator voor in de slaapkamer kopen. Daarmee geniet je optimaal van een heerlijk leefklimaat in jouw slaapkamer en dus ook van een betere nachtrust!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *