fbpx

Ontdek de 10 beste boeken over slaapproblemen in 2020!

Boeken over slaapproblemen zijn er natuurlijk meer dan genoeg. We kunnen deze slapeloosheid boeken onderverdelen in diverse categorieën. Denk maar eens aan boeken over slaapproblemen bij kinderen of over slapeloosheid bij volwassenen, aan boeken die wetenschappelijk onderbouwd zijn of juist zijn geschreven vanuit het spirituele.

Wil je een boek over slaapproblemen kopen? Dan word je overspoeld met titels. Jij wilt een slapeloosheid boek kopen dat jou écht helpt. Welke kies je dan? Het maken van een keuze uit een groot aanbod is lastig. Daarom helpen wij je graag verder!

Wij laten je kort kennismaken met enkele goede boeken over slaapproblemen die in 2020 (nog steeds) goed presteren. Natuurlijk vertellen wij je ook graag welk boek wij je absoluut aan zouden raden!

Inhoudsopgave

Onze 10 tips voor boeken over slaapproblemen

Slecht slapen doen we natuurlijk allemaal wel eens. In tijden van grote zorgen, van verdriet of bijvoorbeeld van rouw hebben we eigenlijk allemaal meer moeite met in slaap komen. Duurt de slechte nachtrust te lang? Dan zorgt dit voor ernstige mentale en fysieke klachten.

Er zijn meerdere slapeloosheid boeken die je kunnen helpen om van je slaapproblemen verlost te raken. Wij hebben een lijst met enkele van de beste boeken over slaapproblemen samengesteld.

De meeste slapeloosheid boeken uit onze lijst zijn bedoeld voor volwassenen. Wel hebben wij ook 2 titels opgenomen voor ouders met een kind dat slaapproblemen ervaart.

Hieronder vind je onze 10 tips voor boeken over slaapproblemen, in willekeurige volgorde.

1. Beter slapen

Beter slapen Maria HollHet boek ‘Beter Slapen’ is een combinatie van een boek en een cd. Het boek, geschreven door Maria Holl, telt 118 pagina’s en biedt oefeningen die gebaseerd zijn op mindfulness. Deze oefeningen helpen je om slaapproblemen uit de weg te ruimen.

 

Maria Holl is natuurgeneeskundige en therapeute. Vanuit deze functies biedt zij interessante tips in haar boek over slaapproblemen. Daarnaast kun je aan de slag met de oefeningen om beter te gaan slapen. Deze oefeningen zijn afkomstig uit een Chinese traditie die al meer dan 4.000 jaar bestaat.

Wil je een slapeloosheid boek kopen dat je een methode biedt die ervoor zorgt dat je binnen 20 nachten beter slaapt? Dan is het boek ‘Beter Slapen’ het overwegen waard.

2. Baby Slaapt

Sandrine Catalan-Masse schreef het boek ‘Baby Slaapt’ speciaal voor ouders die slaapproblemen bij hun kind zien. Het boek telt 96 pagina’s. De titel laat je denken dat het boek vooral bedoeld is voor ouders die een baby hebben met slaapproblemen, maar het boek richt zich meer op een latere fase.

Sandrine Catalan-Masse Baby slaaptKinderen ervaren ook slaapproblemen, al komt slapeloosheid bij kinderen wel veel minder vaak voor dan bij volwassenen. De oorzaken liggen dan ook anders bij kinderen. Zij zijn bijvoorbeeld bang in het donker, bang voor het monster onder het bed of verdrietig over pesten op school.

In het boek ‘Baby Slaapt’ krijgen ouders handige adviezen om een kind tot rust te brengen voor het slapen gaan. Wil je vooral veel informatie over het oplossen van slaapproblemen bij kinderen? Dan is dit zeker een goed slapeloosheid boek om te kopen voor jezelf.

 

3. Mama, ik kan niet slapen!

Mama, ik kan niet slapen van Ludo DriesenHoe help je kinderen met slaapproblemen? Het antwoord op deze vraag krijg je in het boek ‘Mama, ik kan niet slapen!’ van Ludo Driesen. Het boek bestaat al sinds het jaar 2000, maar wordt nog altijd veel verkocht. Niet zonder reden, want veel ouders en kinderen hebben baat bij dit boek.

Dit boek over slaapproblemen bij kinderen telt 94 pagina’s en bevat een stappenplan voor ouders. Elk hoofdstuk geeft unieke informatie, van het omgaan met kinderen die niet naar bed willen tot het niet door kunnen slapen in de nacht.

 

Het boek ‘Mama, ik kan niet slapen!’ behandelt de meest uiteenlopende onderwerpen, waaronder ook slaapwandelen en slaapproblemen bij baby’s. Een aanrader voor elke ouder!

4. Slaap

Matthew Walker SlaapSlapen en dromen gaan vaak hand in hand. We dromen elke nacht, maar we onthouden niet alle dromen. Daarom denken we soms dat we niet gedroomd hebben, terwijl dit wel zo is. Matthew Walker schreef het boek ‘Slaap’ over nieuwe wetenschappelijke inzichten over onze slaap en onze dromen.

Matthew Walker is zelf slaapexpert en hersenwetenschapper. Een goede combinatie om dieper in te gaan op het slaaponderwerp. De Amerikaanse schrijver maakt goed duidelijk waarom een goede slaap letterlijk van levensbelang is. Het boek is bedoeld om de ogen te openen en de eerste stappen te zetten naar een gezonde nachtrust.

Wil je een slapeloosheid boek kopen dat dieper in de wetenschap duikt en ben je niet bang om een dikke pil op je nachtkastje neer te leggen? Dan raden we dit boek, dat maar liefst 432 pagina’s telt, zeker aan.

5. Superslapen

Floris Wouterson SuperslapenSuperslapen’ is een boek over slaapproblemen dat in 2018 gepubliceerd werd. Het boek, geschreven door Floris Wouterson, heeft een enkel doel. Het boek is bedoeld om van elke lezer een superslaper te maken.

Floris Wouterson gaat in op diverse lifestyle principes en laat zien dat je een groot effect kunt ervaren door kleine stapjes te zetten. In ‘Superslapen’ leer je meer over de invloed van voedingsmiddelen op de slaap, over slechte slaaphoudingen en over de Ultieme Powernap Formule.

Dit boek vertelt je alles over de Wake Up Happy-methode en de manier waarop je deze methode toe kunt passen in een paar minuutjes per dag. ‘Superslapen’ is een boek waar je makkelijk doorheen leest en waar je nieuwe inzichten door ontwikkelt.

 

6. Perfect Slapen in 7 Stappen

Het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ werd geschreven door William van der Klaauw. Deze auteur is niet alleen ervaringsdeskundige, maar ook oprichter van de website Slaapwijzer.net. Zijn boek, dat 143 pagina’s telt, mag gezien worden als bestseller onder de boeken over slaapproblemen.

Perfect slapen in 7 stappenJe krijgt niet alleen een boek wanneer je ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ koopt. Je krijgt het fysieke boek en het boek in Pdf-formaat. Daarnaast ontvang je een slaap checklist, de e-cursus Dieper Slapen, een Welterusten-snacks Receptenboek, de Slaapwijzer.net supplementengids en Crystal Waters 90bpm relax-muziek (MP3). Kortom, een compleet pakket!

Het Perfect Slapen in 7 Stappen programma helpt je om een optimale nachtrust te krijgen. Je leert hoe je sneller in slaap valt en uitgerust wakker wordt. Heb jij alles al geprobeerd om van je slapeloosheid af te komen? Dan raden wij je dit boek over slaapproblemen zeker aan!

7. Slaap als een Roos

Slaap als een Roos’ is een titel die verbonden kan worden aan de welbekende Sleepschool. De auteur, Guy Meadows, heeft de Sleepschool namelijk opgericht. De slaapexpert schreef ‘Slaap als een Roos’ in 2014 en is vooral bedoeld voor mensen die nachtenlang liggen de piekeren in plaats van liggen te slapen.

Guy Meadows Slaap als en Roos

Het boek bevat 208 pagina’s en laat je kennismaken met de methode van Dr. Guy Meadows. Zijn methode is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy, beter bekend als ACT. Het totale programma neemt vijf weken in beslag.

Veel mensen ervaren slaapproblemen door een overmaat aan hersenactiviteit. Speciaal voor deze mensen is ‘Slaap als een Roos’ geschreven. Kun jij niet slapen doordat je maar blijft piekeren? Dan is dit slapeloosheid boek zeker aan te bevelen.

8. Ik kan het niet loslaten!

Annemarie van Heijningen-Steenbergen schreef ‘Ik kan het niet loslaten!’ voornamelijk vanuit eigen ervaringen. In het boek laat zij de lezer kennismaken met haar leven, waarin controledrang en perfectionisme centraal stonden. Een jarenlange slaapstoornis werd gecombineerd met andere moeilijkheden, waaronder een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen - Ik kan het niet loslaten!Dit boek uit 2012, dat 176 pagina’s telt, neemt je mee in het leven van de auteur, waarin ook het geloof en het vertrouwen in God een belangrijke rol speelt. Uiteraard neemt zij je ook mee in het genezingsproces en deelt zij interessante zelfhulp tips, psychologische adviezen en praktische handvatten.

Ben jij ook iemand die slecht slaapt door het aanhoudende piekeren, door het hebben van moeite met loslaten en het ervaren van een lage zelfwaarde? Dan is ‘Ik kan het niet loslaten!’ een goed boek om eens te lezen.

9. Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)

Slaapproblemen zijn serieus, maar er mag best een beetje losjes en met een glimlach over geschreven worden. Dit bewijzen ook Catelijne Elzes en Deborah Freriks, die het boek ‘Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)‘ schreven in 2018.

Catelijne Elzes en Deborah Freriks - Van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van)Het 176 pagina’s tellende boek over slaapproblemen laat je kennismaken met de levens van de dames, waarin slapeloosheid een rol speelt. Met veel warmte en een vleugje humor vertellen zij over het slechte slapen én over de oplossingen die zij vonden.

Wil jij een slapeloosheid boek kopen dat op een humoristische manier omgaat met het serieuze probleem van slapeloosheid? Dan is dit een boek waar je op een leuke manier heel veel van kunt leren.

10. De Slaaprevolutie

Arianna Huffington schreef een behoorlijk boek over het belang van een goede slaap, een gezonde dosis rust en een optimaal herstel. Haar boek ‘De Slaaprevolutie’ bevat maar liefst 368 pagina’s. De auteur stelt dat de hele wereld te maken heeft met een ‘slaaptekortcrisis’. Deze crisis moet opgelost worden door de relatie die wij hebben met slaap te herstellen.

Arianna Huffington De SlaaprevolutieDe hoofdredacteur en mede-oprichtster van The Huffington Post maakt sterk duidelijk wat de lange termijn effecten van slecht slapen zijn. Ongezonde slaapgewoonten ondermijnen onze gezondheid, ons werk, onze besluitvorming, ons geluk, onze relaties en ons seksleven. Dat mogen we toch niet laten gebeuren?

‘De Slaaprevolutie’ geeft je niet alleen inzicht in de ernstige gevolgen van slaapproblemen. Het boek geeft je vooral ook aanbevelingen en tips van wetenschappers waar je direct mee aan de slag kunt.

Boeken over slaapproblemen kopen: conclusie

Wil jij een goed boek over slaapproblemen kopen, maar weet je niet welke titel goed bij jou past? Dan hopen we natuurlijk vooral dat onze top 10 lijst van slapeloosheid boeken je op weg geholpen heeft.

In het bijzonder kunnen wij het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ van William van der Klaauw aanraden. Je krijgt namelijk niet alleen een zeer effectieve methode om snel van een goede nachtrust te gaan genieten. Dit boek komt met een compleet pakket om jou de beste nachtrust te garanderen.

Benieuwd? In onze review van deze methode gaan we dieper in op de inhoud ervan. Zodat jij de kans krijgt om te ontdekken of het bij je past. Slaap lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *