fbpx

Wat jij moet weten over de meest gunstige slaaprichting!

Over de meest gunstige slaaprichting wordt veel gesproken in oude Oosterse tradities zoals de Chinese Feng Shui en de Indiase Vastu Shastra. De windrichting waarin jij ligt zou veel invloed hebben op de kwaliteit van je slaap en je gezondheid. Ook zijn er vanuit de wetenschap een aantal bevindingen.

En is je slaaprichting het enige dat de kwaliteit van je slaap en de energie in de kamer bepaalt? 

Na het lezen van dit artikel weet jij:

  • Waarom de slaaprichting belangrijk is.
  • Wat de meest gunstige slaaprichting is.

Inhoudsopgave

Waarom is de slaaprichting belangrijk?

Wat maakt het uit of je met je hoofd naar het noorden, oosten, zuiden of westen ligt? Als je maar goed slaapt! Nou…dat goed slapen is dus voor een groot deel afhankelijk van naar welke windrichting jij ligt.

Dit heeft vooral te maken met de magnetische velden van de aarde. 

Vanwege de magnetische kracht van deze velden kan er onnodige druk op de hersenen komen te staan als we in een bepaalde richting slapen.

Wetenschappers nemen aan dat mensen beschikken over een aangeboren magnetisch kompas. Er zijn onderzoeken die aantonen dat zoogdieren die in de richting van het noorden of zuiden slapen een langere REM slaap hebben. Uit dezelfde onderzoeken blijkt dat mensen die in de richting van het oosten of westen slapen een kortere REM slaap hebben.

Feng Shui in de slaapkamer

De Indiase filosofie Vastu Shastra leert dat de juiste slaappositie heilzame energie naar het lichaam stuurt. Vanuit oude, religieuze teksten van het Hindoeïsme wordt gezegd: “het is gunstig te slapen met het hoofd geplaatst oostwaarts of zuidwaarts. De man die zijn hoofd in tegengestelde richtingen plaatst wordt ziek.”

Vanuit de Chinese Feng Shui traditie wordt geleerd dat niet alleen de richting belangrijk is, maar ook de positie van het bed en andere elementen in de slaapkamer. Over het algemeen wordt gesteld dat de richting van het noorden of zuiden het beste is.

De meest gunstige slaaprichting

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende meningen over de meest gunstige slaaprichting. Hierdoor kan het erg verwarrend zijn wat nou de juiste positie is.

Een bewezen feit is dat de aarde krachtige, magnetische velden heeft. Deze velden beïnvloeden de zwaartekracht en jouw lichaam reageert weer op zwaartekracht. 

Vrouw slaapt op haar zijHoewel er vanuit Oosterse tradities veel aandacht is voor de slaaprichting, is er meer wetenschappelijk onderzoek nodig om vast te stellen wat nou echt het beste is. Om er achter te komen wat voor jou het beste werkt, kan het geen kwaad om verschillende richtingen uit te proberen.

Niet alleen de slaaprichting is belangrijk voor een goede nachtrust!

Had je graag willen weten wat nou echt de perfecte slaaprichting is om beter te slapen? Dan moeten we je dus helaas teleurstellen.

Gelukkig hebben we ook goed nieuws!

Waarschijnlijk zocht je naar de meest gunstige slaaprichting, omdat je de kwaliteit van je slaap wilt verbeteren. Vanuit de Chinese Feng Shui traditie wordt er geleerd dat de inrichting van je slaapkamer minstens zo belangrijk is.

Je slaaprichting is niet het enige dat de kwaliteit van je slaap en de energie in de kamer bepaalt.

Lees meer over je slaapkamer Feng Shui inrichten om de kwaliteit van je slaap te optimaliseren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *