fbpx

Wat is de beste daglichtlamp van 2020? Deze kwamen het beste uit de test!

Merk jij dat je in de winter een lusteloos gevoel hebt? Heb je in die periode wellicht ook last van meerdere stemmingswisselingen? Heb je last van slaapproblemen? Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de overgang van de zomer naar de winter. Met deze overgang is op zich niks mis, maar het is voor je hersenen wel een flinke verschuiving.

Donker in de herfst en winter

In de zomer is alles licht, schijnt het zonnetje lekker en worden dus veel gelukshormonen aangemaakt. Als de herfst aanbreekt, wordt het eerder donker, valt er meer regen uit de lucht en maken je hersenen dus minder gelukshormonen aan. Deze verminderde aanmaak van hormonen zorgen voor onder meer de bovenstaande gevolgen.

Wil je van dergelijke ‘problemen’ afkomen? Wil je óók in de winter en in de herfst gelukkig zijn? Dan is het interessant om eens naar de beste daglichtlamp of de beste lichttherapielamp te kijken. In dit artikel bespreken we wat een daglichtlamp is, wat de beste daglichtlamp is en hoe je een dergelijke lamp het beste kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

Wat is een daglichtlamp?

In de herfstperiode wordt de lucht steeds grijzer, worden de dagen korter en valt er meer neerslag. Deze verandering van weersomstandigheden is ook van grote invloed op jouw hersenen. Met de beste daglichtlamp kan je alsnog de zomerse sferen terug laten komen; de lamp gebruikt daarvoor natuurlijk daglicht. Heb je in de zomer juist moeite om in slaap te komen doordat het nog licht is? Dan kan een slaapmasker uitkomst bieden.

Beste daglichtlamp

Het natuurlijke daglicht wordt door de lamp omgezet in een bepaalde kleur licht; dit kan blauw of wit zijn. Met blauw licht verkrijg je de energie die je normaal gesproken van de blauwe hemel in de heerlijke zomermaanden krijgt. Met wit licht wordt het licht van de zon gestimuleerd. Ongeacht voor welke kleur jij kiest, geniet je dus van een veel aangenamere omgeving.

Ook in andere situaties komt de beste lichttherapielamp prima van pas; bijvoorbeeld als je last van een jetlag hebt. Met dank aan deze lamp kan je weer wennen aan de tijdzone waarin wij ons bevinden. Met een daglichttherapie lamp ben je dus ook in staat om sneller afscheid te nemen van een jetlag.

Is een daglichtlamp te vergelijken met een wake up light? Deels, maar grotendeels ook niet. Een wake up light helpt je om beter op te staan, terwijl je een daglichtlamp gedurende de gehele dag kunt gebruiken.

Met de beste daglichtlamp geniet je in ieder geval van meerdere voordelen:

  • Je kunt je stemming met deze lamp verbeteren.
  • Je kunt je energieniveau weer op peil brengen.
  • Je kunt (snel) wennen aan de tijdzone waarin je je bevindt en kunt dus sneller afscheid nemen van een jetlag.
  • Je kunt afscheid nemen van de winterdepressie.
  • Je kunt afscheid nemen van stress.

Van welke gevolgen jij exact gaat genieten, is afhankelijk van de manier waarop jouw hersenen op de lamp reageren. Lichttherapie heeft in ieder geval in de afgelopen jaren een onwijs goede naam verkregen. Wil je ook van bovenstaande voordelen gaan genieten? Dan is het zaak om de beste daglichtlamp te gaan kopen; daarover vind je alle relevante informatie in dit artikel!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een daglichtlamp?

Als je graag van de gevolgen van lichttherapie wilt gaan genieten, is het zaak om de beste daglichtlamp aan te schaffen. De eerste keuze die je moet maken, heeft betrekking op de kleur van het licht. Ga je voor wit licht of ga je voor blauw licht? Onder aan de streep hebben beide kleuren hetzelfde effect, maar toch voelt het net iets anders voor je hersenen aan. Met een blauw licht wordt een blauwe hemel nagebootst, terwijl het witte licht juist de felle zonnestralen nabootst. Aan jou de keus om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Zon en wolken

Verder is het goed om te bepalen waar je op dit moment last van hebt. Heb je last van een winterdepressie? Merk je dat je de nodige stress hebt? Heb je last van stemmingswisselingen? Of heb je een onwijs vermoeid gevoel? De verschillende daglichtlampen hebben allemaal een verschillende functie en zijn daardoor in staat om bepaalde problemen aan te pakken. Heb je last van een gestrest gevoel? Kies dan voor de beste daglichtlamp die het stressniveau aan weet te pakken.

Ook is het aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Je wilt wellicht niet te veel geld aan de beste lichttherapielamp uit geven. Tegelijkertijd moet je weten dat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ absoluut op gaat bij een dergelijke lamp. Het advies is dan ook om nét iets meer geld in een hoogwaardige daglichtlamp te investeren, zodat je uiteindelijk geniet van een lange(re) levensduur en de perfecte resultaten.

Als je het aanbod van lampen bekijkt, zie je dat deze lampen qua vormgeving ook behoorlijk van elkaar verschillen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde lamp met een diameter van 33 cm, maar je kunt ook kiezen voor een kleine rechthoekige daglichtlamp van 20 bij 12 centimeter. Bepaal voor jezelf hoeveel ruimte je hebt, waar je de lamp neer wilt zetten en welke lampen passend zijn.

De beste daglichtlampen

Wil je graag van écht een efficiënte oplossing tegen slaapproblemen en winter-gerelateerde problemen gaan genieten? Dan is de aanschaf van een beste lichttherapielamp absoluut aan te raden. Wat de beste lichttherapielamp is? Daarvoor is een groot onderzoek uitgevoerd, waarbij allerlei lampen aan een strenge keuring onderworpen zijn. Op basis van dat onderzoek is er uiteindelijk een top 3 samengesteld; korte reviews over de beste lichttherapielampen vind je hieronder!

Beurer TL30 – Daglichtlamp 20 x 12 cm

Beurer TL30 beste Daglichtlamp

Helpt tegen: gebrek aan energie, vermoeidheid, stemmingswisselingen, winterdip en stress.
Kleur licht: wit. 

Deze lamp van het gekende merk Beurer is onwijs goed uit de strenge test gekomen. De lamp is compact en dun vormgegeven, waardoor deze niet al te veel ruimte in neemt. Je kunt de lamp dus perfect op bijvoorbeeld je nachtkastje, je bureau of naast je op de bank zetten. Ook is het mogelijk om de lamp op reis mee te nemen; ideaal!

Deze lamp is in staat om zonlicht te simuleren; een maximale lichtsterkte van 10.000 lux wordt hierbij behaald. Het advies is om de lamp op zo’n 15 tot 20 centimeter afstand te zetten; je geniet daarmee van een felle en gelijkmatige verlichting. De lamp is flakker- en UV-vrij en is dus volledig veilig te gebruiken. Ook het prijskaartje van deze lichttherapielamp spreekt ons aan; ongeveer 80 euro.

Medisana LT 460 – Daglichtlamp

Medisana LT 460 – Beste DaglichtlampHelpt tegen: vermoeidheid, lusteloos gevoel en winterdip.
Kleur licht: wit.

Ook het merk Medisana verdient een plekje in deze lijst met beste daglichtlampen. De Medisana LT 460 lamp is bij ons absoluut in de smaak gevallen. Deze lamp heeft twee lichtsterkteniveaus, heeft een lichtoppervlakte van 20,5 bij 12 centimeter en is gemakkelijk te bedienen. De lamp is in staat om een maximale lichtsterkte van 10.000 lux te produceren, waardoor je afscheid kunt nemen van meerdere problemen.

Het apparaat is gecertificeerd en levert een gelijkmatig licht af dankzij een innovatieve LED-technologie. Al met al zijn we bijzonder te spreken over deze beste lichttherapielamp. Dat wordt verder versterkt door het prijskaartje; ongeveer 70 euro dien je te betalen voor deze hoogwaardige en onwijs prettige lamp. Bijkomend voordeel is overigens dat deze lamp geleverd wordt inclusief een opbergtas; je kunt de lamp hierdoor ook makkelijk mee op reis nemen.

Beactiff daglichtlamp/lichttherapielamp Sunlight

Beactiff beste daglichtlampHelpt tegen: te weinig energie, stress, lusteloos gevoel, vermoeidheid, stemmingswisselingen en een winterdip.
Kleur licht: wit.

Deze lijst met beste daglichtlampen sluiten we graag in stijl af; dat doen we met deze hoogwaardige lamp van het merk Beactiff. Een absoluut voordeel van deze lamp is het feit dat je zelf de lichtsterkte in kunt stellen. De minimale lichtsterkte is 6.000 lux en de maximale lichtsterkte is maar liefst 32.000 lux. Je hebt hierdoor alle keus om de lamp op de gewenste lichtsterkte in te stellen.

De lamp heeft de volgende afmetingen: 16,2 bij 27,6 centimeter. Door deze afmetingen is de lamp zeker geschikt om mee op reis te nemen. Wil je graag op een veilige manier van deze lamp gebruik maken? Dan is het wél aan te raden om altijd voldoende afstand te houden; als je ongeveer 20 centimeter afstand houdt, kan je maximaal 20 tot 30 minuten naar deze lamp kijken.

In vergelijking met de hierboven genoemde beste daglichtlampen is deze lamp een stuk voordeliger. Je betaalt een bedrag van ongeveer 38 euro voor deze lamp. Perfect!

Hoe dien je een daglichtlamp te gebruiken?

Heb je voor de beste daglichtlamp gekozen? Verstandige keus! Het is nu alleen nog super belangrijk om deze lamp op de juiste manier te gebruiken. Voor het gebruik van deze lamp vind je hieronder enkele belangrijke tips:

  • Zet de lamp altijd op een stevige/vaste ondergrond.
  • Zit niet té dicht op de lamp; de felle lichtsterkte kan dan schade aan je huid veroorzaken.
  • Zit niet té lang naar de lamp te kijken; dat kan ten koste gaan van je ogen en/of huid.
  • Pas op met een te felle lichtsterkte; bouw de lichtsterkte op, zodat je hersenen hier steeds beter aan gaan wennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *